3 Ocak 2009 Cumartesi

ÇÖMLEKTE ET YEMEĞİ



MALZEMELER

1,5 kg. kemikli dana eti

• 1 büyük baş soğan veya arpacık soğan

• 1 baş sarımsak

• 2 çorba kaşığı sirke

• Tuz, karabiber, kimyon


HAZIRLANIŞI

Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirilir. Üzerine dilimlenmiş soğan ve kabuklu sarımsak dişlere ayrılıp etlerin arasına sokuşturulur. Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edilir. Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatılır. 1/2 su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvanır. Bu şekilde hazırlanmış çömlek fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir. Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizlenir ve çömlek sofraya götürülerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder