1 Ocak 2009 Perşembe

BEEF STRANAGOF



MALZEMELER

800 g dana biftek veya bonfile
• 1 küçük soğan
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 500 g mantar
• Yarım limonun suyu
• 1 Tatlı kaşığı toz şeker
• 250 ml sıvı krema
• 1 Tatlı kaşığı hardal
• Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Eti 1/2cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Soğanı doğrayın. Yağı, ızgarada ısıtın ve eti pişirin. Et pişince, çıkarın ve bir kenara alın. Izgaraya soğanı ve mantarları koyun ve 10 dakika pişirin. Limon suyunu ve şekeri ilave edin. Tuz ve biberi ekleyin. İyice karıştırın, eti ve kremayı koyun ve çok yavaş olarak 10 dakika pişirin. Hardalı da ilave ettikten sonra karıştırın ve hemen servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder