17 Ocak 2009 Cumartesi

GERDAN PÜRE


MALZEMELER

10 adet gerdan(marketlerde bulacagınız koyunun boyun kısmının dılımlenmıs halı)
2 kasık salca.
5 dıs sarımsak.
tuz karabıber.

pure ıcın:
1 kg patates.
1 fıncan sut
kasar rendesı.
tuz.

HAZIRLANIŞI

Gerdanları once ıyıce yıkayın.kuruladıktan sonra yagda cok fazla olmamak sartıyla kızartın.genıs bır tencerenın ıcıne dızın.salcalı suyu ıcıne koyun.baharatlarıda koyun.sarımsakları butun olarak atın.kısık ateste 2 saat pısırın.patateslerın kabugunu soyup haslayın.pure halıne getırın kasarı koyun.sutunu ılave edın tuzunu koyun.servız yaparken tabaga once bıraz pure yanına bır tane gerdan koyun.purenın uzerıne 1 kasık gerdanın suyundan gezdırın.afıyet olsun.ınanın super bır yemek oluyor…
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder