14 Ocak 2009 Çarşamba

FIRINDA KIYMALI ISPANAK SARMA


MALZEMELER

1 bağ ıspanak
• Yarım kg kıyma
• 4 veya 5 dilim pastırma
• 2 kibrit kutusu dil peynir
• 2 adet orta boy soğan
• 1 adet domates
• Yarım demet maydanoz
• Yeteri kadar tuz, karabiber, salça ve biber salçası
• 2 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Soğanı kuşbaşı doğrayıp teyağında hafifçe kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulan kıymaya ince doğranmış maydanoz, domates, tuz, salça, karabiber ve 10 yaprak çok ince doğranmış ıspanağın suyunu sıkıp ekleyin. Çok az pişirip altını kapatın. Pastırmaları küçük küçük doğrayıp harca karıştırın. Ayrı bir yerde kaynar suda ıspanakları iyice yıkayın. 4-5 yaprağı yan yana gelecek şekilde koyun. Dolma sarar gibi sarın. Fırın tepsisine dizin. Yağlanmış sulandırılmış salça ekleyin. Üzerine folya kapatıp fırına yerleştirin. 20 dakika pişirip tepsiyi çıkartın. Fırından alıp soğuduktan sonra üzerine parmak parmak dil peyniri koyun. Fırının üst ızgarasını yakıp 4-5 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servise sunun.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder