2 Ocak 2009 Cuma

BİFTEK MARENGO



MALZEMELER

Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş)
1.2 kgBitkisel yağ
50 mlSoğan
150 grSarmısak
TuzKarabiber
Sığır eti suyu
500 mlKırmızı şarap
100 mlHazır et sosu
25 mlDomates püresi
25 grDilimlenmiş mantar
360 grMısır unu
30 grTaze krema
100 grAmerikan pirinci 500 gr

HAZIRLANIŞI

Biftek filetosu şeritlerini yağda kavurun. Kıyılmış soğanları ilave edin ve yarı şeffaf olana kadar kızartın. Kıyılmış sarmısak, tuz ve biber ilave edin. Kırmızı şarap, et suyu, et sosu ve domates püresi ilave edin. Kaynatın ve orta ateşte pişirin. Mantarları ilave edin. Mısır unuyla koyulaştırın ve taze krema ilave edin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve biftekle birlikte servis yapın.ÖNERİ : Bu tarif, özellikle konserve mantar yerine taze mantar (örneğin, pembe mantar, istiridye mantarı) kullanırsanız iyi olur.

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder