3 Ocak 2009 Cumartesi

DOMATESLİ KUZU




MALZEMELER:
1 kg kuzu kol eti
4 Adet olgun domates
2 Diş sarmısak
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı un
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Zeytinyağını bir tencerede kızdırın ve içine parça etleri atın. Arkalı önlü çevirerek kızartın. Yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ilave edin. Pembeleştiğinde, unu serpiştirerek atın ve bir iki kere çevirin. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. Biraz piştiğinde ılık
su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder