11 Ocak 2009 Pazar

ETLİ SOĞAN DOLMASI



MALZEMELER

2 kırmızı soğan
2 beyaz soğan
2 çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
Tuz
Dolma harcı:
150 gr kuzu kıyma
3 domates
2 soğan
Yarım su bardağı pirinç
1′er çay kaşığı karabiber, kuru nane ve kimyon
1 çorba kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
Süsleme için:
4 diş yağda sotelenmiş sarımsak
2-3 dal Frenk maydanozu


HAZIRLANIŞI

Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını çıkarın.İçi boş soğanları kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.
Dolma harcını hazırlamak için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın.Domatesleri soyup doğrayın.Pirinci yıkayıp süzün. Kıymayı derin bir kaba alın.Soğan, sarımsak, domates, pirinç, 1 kaşık salça, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
Soğanların içini dolma harcı ile doldurun.Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin.Sıcak su, salça ve sıvıyağı ilave edin.Orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.Servis tabağına alıp üzerlerini yağda sotelenmiş sarımsak ve frenk maydanozuyla süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder