1 Ocak 2009 Perşembe

BAŞEMELLİ NUAR



MALZEMELER


1 adet nuar

1 çorba kaşığı margarin

400 gr cheddar peyniri

250 gr dana jambon

2 çorba kaşığı un

4 adet domates

600 gr mantar

1 adet soğan

kekik

sarmısak

karabiber, tuz


HAZIRLANIŞI


Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun. Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin.Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın.


AFIYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder