14 Ocak 2009 Çarşamba

FIRINDA PATLICANLI PİRZOLA


MALZEMELER

Yarım kilo pirzola
4 Adet patlıcan
4 Adet domates
8-10 Adet sivri biber
1 Çay bardağı sıvıyağ
8-10 Diş sarımsak
1 Su bardağı su
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanların kabuklarını alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin.
Patlıcan dilimlerinin üzerine bolca tuz serpiştirip, yarım saat bekleterek acısını çıkartın.
Daha sonra patlıcanları yıkayıp, kurulayın.
Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
Ayrı bir tavada çok az sıvı yağda, dövülmüş pirzolaları kurutmadan kızartın.
Pirzolaları tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizin.
Pirzolaların üzerine patlıcanları dizin.
Domatesleri rendeleyerek patlıcanların üzerine gezdirerek dökün.
Sivri biberleri yerleştirin.
Sarımsakları küçük doğrayarak serpiştirin.
1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte ve kapığı kapalı olarak pişirin
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder