17 Ocak 2009 Cumartesi

FIRINDA PİLAVLI KUZU BUDU


MALZEMELER

1 adet kuzu budu,
• 3 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 çorba kaşığı buğday nişastası,
• 1 çay bardağı su,
• Tuz ve karabiber.
PİLAV İÇİN:
• 2 su bardağı pirinç,
• 3 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 çorba kaşığı zeytinyağ,
• 2 su bardağı sıcak su,
• 1 su bardağı sebze garnitürü,
• Tuz.

HAZIRLANIŞI

Kuzu budunu yıkayıp baharatladıktan sonra yağlanmış tepsiye koyun.Kuzu budunu 170 derecelik fırında çevirerek pişirin.Bir kap içinde yağı,nişastayı ve suyu karıştırarak sos haline getirin. Pirinçleri yıkadıktan sonra kavurup suyu ilave ederek pilavı pişmeye bırakın.Pilavın yanına kuzu budunu dilimleyin. Etlerin üzerine sostan dökerek servis yapın.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder