3 Ocak 2009 Cumartesi

ÇİFTLİK KEBABI



MALZEMELER

1,5kg dana eti (kuşbaşı)
• 500gr patates (kuşbaşı)
• 500gr bezelye
• 500gr mantar (ince doğranmış)
• 300gr havuç (küçük kuşbaşı)
• 750gr kuru soğan(burunu az)
• Yarım şişe soya sosu
• Damak tadına göre tuz, beyaz karabiber
• Yarım bardak yağ

HAZIRLANIŞI

Burunu az doğranmış soğanlar yağda kavrulur. Kavurduktan sonra içine soya sosu atılır. İyice karıştırılır, alabildigi kadar su konur. Etler içine ilave edilir. Etler pişmeye yakın malzemeler içine konur. Yemek piştikten sonra terbiyeyle bağlanır ve altı kapatılır.

Terbiye için;

• Çırpılmış un ile su
• 2’şer kaşık

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder