2 Ocak 2009 Cuma

BİBERİYE SOSLU PİRZOLA



MALZEMELER


½ kg Pirzola

• 2 adet kuru soğan

• 2 yemek kaşığı margarin

• 1 çay kaşığı kimyon

• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

• 2 yemek kaşığı sirke

• 1 yemek kaşığı biberiye

• 2 adet domates

• tuz-karabiber


HAZIRLANIŞI


Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine sirkeyi, biberiyeyi, ekleyip, kavurmaya devam edin. Tuz-karabiberi, kırmızı pul biberi, doğranmış domatesi ekleyip, kavurun. Domatesin suyuna göre içine az su ilave edip, orta ateşte kaynamaya bırakın. Yağsız tavayı kızdırıp, pirzolalara renk verdirin. Renk verdiğiniz pirzolaları fırın kabına alıp, üzerine biberiyeli sosonu dökün. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında pirzolaların üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin.

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder