11 Ocak 2009 Pazar

ETLİ NOHUT


MALZEMELER

500 gr kuşbaşı et
• 2 çorba kaşığı margarin
• 2 su bardağı nohut
• 2 adet soğan
• 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
• Tuz

HAZIRLANIŞI

Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve margarini ilave edin. Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi (veya 1 kahve fincanı su ile sulandırılmış salçayı) koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün. 5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslatılmış veya haşlanmış nohutu yıkayıp ilave edin. Orta hararetli ateşte, et ve nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesine yakın tuzu atıp, 1-2 taşım daha kaynatın. Nohutların suyu yüzeylerine inince, servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder