10 Ocak 2009 Cumartesi

ETLİ KABAK DOLMASI


MALZEMELER

1 kg. dolmalık kabak
• 300 gr. kıyma
• 2 adet soğan
• 2 çorba kaşığı pirinç
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1çorba kaşığı domates salçası
• 1 demet dereotu ( ince kıyılmış )
•Tuz
• Karabiber

HAZIRLANIŞI

Kabakları kazıyıp içlerini boşaltın. Kıymanın içine soğanları rendeleyin. Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın. Domates salçasını biraz sulandırdıktan sonra kıymaya ekleyin. Tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin. İçlerini boşalttığınız kabakları hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun. Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin. Üzerine bir miktar su ekleyip hafif ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin. Daha sıcakken üzerine önceden kıyılmış dereotu serperek, koyu yağlı yoğurt eşliğinde servis yapın.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder