11 Ocak 2009 Pazar

ETLİ PATATES DOLMASI


MALZEMELER

6 adet orta boy, yuvarlak, düzgün patates
• 150 gr kıyma
• 1 küçük kahve fincanı pirinç
• 2 orta boy soğan
• 1/2 demet maydanoz-dereotu
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı un
• 1/2 sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı margarin
• Tuz-karabiber

HAZIRLANIŞI

1. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra altını ve üstünü birer parça kesin ve bir kaşıkla içlerini oyup çıkartın. Kızdırılmış sıvıyağda hafifçe kızartın ve uygun bir fırın tepsisine sıralayın.
2. Soğanları incecik çentin ve 1 kaşık yağla börttürün. yıkanmış pirinç ve 1/2 bardak su katıp pişirin. Ilık hale gelince kıyma,kıyılmış dereotu, maydanoz ve biraz tuz ve karabiber katıp karıştırın.
3. Patatesin içlerini doldurun. Bir tavaya biraz sıvı yağ, domates salçası ve un koyup karıştırın. 1/2 bardak su katın. 2-3 dk kaynatıp patateslerin üzerine gezdirin. Biraz daha su ekleyin ve fırında veya kısık ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder