29 Aralık 2008 Pazartesi

BAHARATLI KUZU BELİ FIRIN




MALZEMELER


2 Parça bütün kuzu beli

Yarım çay kaşığı kekik

Kırık tane karabiber

, biberiye

2 Diş kıyılmış sarımsak

4 Adet renkli süs biberi

2 Adet patlıcan

250 gr haşlanmış ıspanak yaprakları

Zeytinyağı

Tuz

Sos için :

2 Litre soğuk su

1 Adet iri kıyılmış havuç

1 Adet iri kıyılmış pırasa

1 Adet orta boy kuru soğan

3 Diş sarımsakMaydanoz kökleri

1 Adet defne yaprağı

Tane karabiber

Margarin


HAZIRLANIŞI


Eti kemiğinden dikkatli bir şekilde keserek ayırın.
Zar ve sinirleri temizlenmiş kaski kısmından oluşan bölümü fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine kıyılmış sarımsak, kırık tane karabiber, zeytinyağı, kekik, biberiye ve tuz serpip elinizle ovalayın.
180 derece fırında içi hafif çiğ kalacak şekilde pişirin.
Sos için ; kuzu belini çıkardığınız kemikleri fırında kızartın.
İri parçalar halinde kesilmiş sebzeleri, margarini, soğan ve sarımsağı tencereye aktarın.
Sebzelerin rengi değişene dek kavurun.
Kemikleri ekleyin ve suyu ilave edin.
Kaynadıktan sonra üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla alın.
Ağır ateşte 3 saat kayanatın.
Tuzunu kontrol ettikten sonra et suyunu süzgeçten geçirin.(Bu sosa arzu edenler bir miktar yağda kavrulmuş un ekleyerek koyulaştırabilirler.)
Renkli süs biberlerini haşlayın ve kabuklarını soyun.
Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun.
Çatalla ezerek, püre haline getirin.
Çok az zeytinyağı ekleyin.
Haşlanmış ıspanak yaprakları, püre patlıcan ve renkli süs biberleriyle tabağa dekor yapın.
Dilim halinde kestiğiniz eti tabağa yerleştirin.
Üzerine sostan gezdirerek, servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder