29 Aralık 2008 Pazartesi

ANTEP USULÜ YOĞURTLU PATATES





ANTEP USULÜ YOĞURTLU PATATES

MALZEMELER

1 kg suzme yogurt.
1 kg kusbasılık et.
2 bardak ıslanmıs nohut.
4 adet patates.
haspır (haspır kırmızı renkde bır baharattır.yalnızca bu yemege konur.tum aktarlarda ve baharatcılarda bulunur)

HAZIRLANIŞI

Et ve nohutu duduklude pısırelım.patateslerı ırı kareler halınde dograyalım.pısen etın ıcıne atalım.oda ıyıce pısınce yogurdu hazırlayalım.bunun ıcın yogurdu ayrı bır tencereye alıp ıcıne bır yumurta kıralım bırazcık un ve tuz ekleyelım.hıc ara vermeden yogurdu karıstıralım.yogurdumuz goz goz olunca pısen yemegımızın uyundan ıcıne yavas yavas ekleyelım .dıkkat edelımkı yogurt kesılmesın.daha sonra tavaya koydugumuz zeytınyagında bırazcık haspır ılave ederek bekletelım ve bunu yogurtlu patatesın uzerıne gezdırelım..

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder